הנתחים:
3 מארזי צלי בקר
של משק דובל׳ה
3-4 כפות קמח לבן רגיל
המצרכים:
2-3 כפות שמן זית
2-3 בצלים גדולים מקולפים
ופרוסים דק
כוס יין אדום או לבן איכותי
3 כפות סילאן
3 כפות אבקת מרק בצל
סלסלת פטריות
)אפשר לערבב זנים שונים(
2 כוסות מים רותחים
מעט טימין טרי
מלח / פלפל שחור
אופן ההכנה:
01
טובלים כל פרוסת בשר בקמח משני הצדדים.
מחממים שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים את נתחי הבשר היטב
מכל צד עד להזהבה. בסיום הטיגון מעבירים לתבנית.
02
לאותו הסיר שבו טיגנתם את פרוסות הבשר,
מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט.
מוסיפים את היין ומערבבים עד שמתאדה.
בקערה נוספת מערבבים את המים החמים
עם אבקת המרק ושאר התבלינים.
שופכים את הנוזלים על הבצל המטוגן ומביאים לרתיחה.
מוספים את נתחי הבשר ומסדרים בשכבות.
03
מורידים את הלהבה ומבשלים כשעה.
אחרי כשעה של בישול, מוסיפים את הפטריות
וממשיכים לבשל כ-30/45 דקות נוספות על להבה נמוכה.